O nás

Výkonný ředitel

Daniel Prošek

V gastronomii se pohybuji bezmála 25 let a stále miluji adrenalin, který s sebou provoz restaurací a gastronomických služeb přináší. U nás ve firmě se stále něco děje. Nezůstáváme u zaběhlých konvencí a jdeme dál v podobě vlastních koncepcí stravování, které pro naše hosty přinášíme. Největší odměnou pro mne je, když mohu pozorovat spokojené tváře našich hostů.

Naše historie

Proč jez! koncept?

Jsme jednou z nejdéle působících gastronomických společností na českém trhu. Díky této historii, zkušenostem, vybudovaným divizím a projektům, které úspěšně zvládáme, Vám dokážeme nabídnout široké spektrum gastronomických služeb. Vše zastřešuje jeden název – jez! koncept, který můžete brát jako záruku kvality.

Kdo jsme?

Nadšenci do gastra, kteří mají to životní štěstí, že dělají, co je naplňuje a baví. V našem týmu máme profíky, kteří za svou profesní kariéru prošli řadou předních českých, ale i zahraničních podniků. Lidi, kteří vědí, co dělají a každý produkt, který z kuchyně vydají osobně kontrolují a vnímají, že se jedná o vizitku jejich práce a to, že výdejem jídla z kuchyně to nekončí. 
Jsme si vědomi, že klient vyžaduje jak perfektní produkt, což je v našem případě dobré jídlo, ale i spolehlivý servis a proaktivní přístup. Tyto potřeby vnímáme a snažíme se naplno klientovi vždy vyhovět a vše zajistit.
Odměnou pro nás jsou spokojení zákazníci, kteří se k nám rádi vracejí a využívají i dále našich služeb. 
Nejsme dokonalí a ani to v rámci gastronomických služeb nejde. Ale jsme flexibilní a empatičtí. Umíme reagovat na vzniklé komplikace rychle a konstantně. Toto je naše přednost, toto je naše krédo.

Co děláme?

jez! catering

Catering a vše co k němu patří. Nabídky připravujeme na míru dle přání a potřeb klienta. Výzvy nás baví a rádi zkoušíme nové věci. Oslovujeme malé farmy a české výrobce, jelikož v dnešní nelehké době vnímáme jako samozřejmost podporovat drobné farmáře a výrobce oproti velkým korporacím. V tom nám pomáháte vy naši klienti….

jez! office

Gastronomický servis a vše co k němu patří přímo do vaší kanceláře.
Naší vlajkovou lodí je naše produktová řada jez! chléb.
Náš příběh s chlebem začal před pár lety, kdy jsme na společném meetingu narazili na požadavek od jednoho klienta, který chtěl na svůj event retro nabídku. A co klasický krajíc chleba s máslem? Pronesl jeden náš kolega… Návrat ke kořenům… doplnil v legraci druhý kolega… a už to bylo na světě. Postupně jsme tyto dvě věty ladili do současného konceptu, kde vzniká propojení několika generací a trendů. Kombinace nesmrtelné klasiky a české tradice v moderním pojetí.
Krom našich jez! chlebů nabízíme v široké nabídce nejrůznější variace plněných croissantů, baget, kanapek, bagelů, plněných preclíků, tortil, wrapů a mnoho jiných skvělých produktů.
Jak u nás říkáme – Chlebíček na jednání je už nuda, objednejte si náš chleba-  jez! chléb????

jez! kantýny a firemní stravování

S kantýnským typem provozů jsme začali před pěti lety, kdy nás oslovil klient, který navštěvoval jedno naše bistro. Jelikož byl spokojený s kvalitou jídla, kterou máme nastavenou přizval nás do výběrového řízení na dodávání jídel do jejich firmy. Řekli jsme si proč ne … a tak jsme se pustili do rozvozů jídel.
Musíme si zpětně přiznat, že to nebyla úplně jednoduchá cesta. Ono ne vždy co máte na papíře a jeví se jako jednoduchá věc jednoduché ve skutečnosti opravdu je. Nic méně jsme se během krátké doby zorientovali. Nastavili jsme si interní postupy. Rozšířili jsme výrobní kapacity a během necelých čtyř let otevřeli své vlastní kantýny a nabrali další firmy, kterým dodáváme jídla. Že to klienty a zákazníky baví nasvědčuje fakt, že dnes denně vaříme až 1 200 teplých jídel. 
Pro nás je a vždy bude naprosto zásadní kvalita. Z toho důvodu jsme se rozhodli jít svou cestou a je-li v nějakém poptávkovém řízení, do kterého jsme přizváni, prioritně kladen důraz na cenu před kvalitou, raději z výběrového řízení odstoupíme. Ona totiž kvalita a kvantita lze kombinovat, ale pouze za předpokladu, že neuhnete ze své cesty a svého nastavení. U nás to znamená kvalitní suroviny a dodržování receptur.

ZDE JE HISTORIE NAŠÍ SPOLEČNOSTI:

2022

JEZ KANTÝNA LIBEŇÁK

V červnu roku 2022 jsem zahájili spolupráci se společností CPI Property Group, která mj. vlastní budovu Tokovo v Holešovicích. Zvítězili jsme ve výběrovém řízení na provozovatele kantýny právě v této budově. V červenci jsme během 14 dnů zrenovovali vybavení, nastavili nové standardy odpovídající našim zvyklostem a zahájili provoz. Od té doby stále zkvalitňujeme nabídku jak teplých jídel z našeho výrobního centra, tak minutkové nabídky, kterou vaříme přímo na místě. Na „Libeňáku“ aktuálně dostanete vinikající snídani, svačinu i oběd. V místí kuchyni jsme schopni připravit i občerstvení pro kanceláře v kancelářském komplexu i v okolí.

2021

ZMĚNA VLASTNICKÉ STRUKTURY

Květen 2021 – mění se vlastnická struktura. Výkonný ředitel Daniel Prošek se stává po letech poctivé práce, vedení a také rozšiřování společnosti majitelem. Do společnosti přichází jako spolumajitel Milan Heidler, který přináší zkušenosti z řízení nejen gastronomických projektů – Žluté Lázně, fotbalový stadion Slavie v Edenu, Hotel Stoh, Lahůdkářství Jan Paukert….

SPUŠTĚNÍ NOVÉ DIVIZE jez! firemní stravování

Rozvozy jídel do firemních kantýn. OK Systems, Gennet – poliklinika Letná, aj….. Denní rozvoz 1.300 jídel v menu , polévka, hlavní jídlo, dezert, salát. Svačiny pro zaměstnance společnosti Sportisimo, …..

2018

PFE – Prague Foodie Experts

Společně s gastronomickou skupinou GARE restaurants a společností spravující areál Hostivařské přehrady jsme založili obchodní skupinu Prague Foodie Experts. Spojili se tak tři různé společnosti, řídící se stejným heslem – nejím, abych žil, ale žiju, abych dobře jedl. Díky tomuto unikátnímu spojení ochutnáte špičkovou gastronomii, zažijete wow-efekt z jídla, oceníte perfektní a variabilní cateringové služby. Díky propojení s Hostivařskou přehradou si užije celá rodina či přátelé nezapomenutelnou sezonu i skrze skvělou gastronomii.

Po COVIDU a změně vlastnické struktury v roce 2021 byl projekt PFE pozastaven.

Duhovka Gymnázium

Od března 2018 jsme dodavatelem kvalitních obědů pro soukromé pražské gymnázium Duhovka. Zakládáme si na čerstvosti dodávaných jídel, připravovaných poctivě, bez polotovarů a chutně. Naše spolupráce pokračuje i po roce 2022. Nabídku neustále vylepšujeme ve spolupráci s vedením školy. Součástí stravování jsou i bezlepková a vegetariánská jídla, nebo třeba salátový bar.

2017

Kantýna Braník

Kantýnu v areálu pivovaru Braník jsme otevřeli koncem roku 2017 a chápeme jí jako naší výkladní skříň. Hotová jídla, obložené jez! chleby, dezerty, pečivo a další sezonní pokrmy včetně domácích limonád a výběrové kávy reprezentují naší kuchyni a její kvality. V rámci poledního menu můžete ochutnat i hotová jídla, která dodáváme do všech našich kantýn i na závodní stravování. Připravujeme zde i chutné snídaně, které v sezónních cyklech obměňujeme.

Nové výrobní a administrativní sídlo firmy

Rosteme, a proto se musíme přestěhovat do větších prostor. Výrobna i administrativní společnost nově sídlí v srdci areálu Branického pivovaru. Díky tomuto přesunu se můžeme pyšnit zbrusu novou moderní centrální kuchyní i krásnými kancelářskými prostor, kde Vás rád přivítáme u obchodního jednání.

Jez Pizzerie – Hostivařská Přehrada

uspokojí každého dospělého i naše nejmenší návštěvníky. V roce 2017 byla pizzerie pronajata novému provozovateli.

Kavárna JEZ CHLÉB & PIJ KÁVU

Díky našemu sortimentu otvíráme prostorách ČSOB banky na pražském Jungmannově náměstí kavárnu JEZ CHLÉB & PIJ KÁVU. Pilíře jsou samozřejmě výběrová káva, naše vlastní obložené jez! chleby, atraktivní dezerty a profesionální servis. V roce 2016 ČSOB uzavřela tuto pobočku a tím skončil i provoz kavárny.

Kavárna Muzeum v Národním technickém muzeu

Přesná kopie naší vyhlášené kavárny z Národního muzea, kterou jsme otvírali v roce 2012, jenom s menší kapacitou. I kavárna v Národním technickém muzeu, otevřená jak pro návštěvníky, tak i pro kolemjdoucí, je díky výběrové kávě, skvělým dezertům a poctivým jídlem stále více populární, samoobslužným konceptem. Pokud jste si oblíbili populární kavárny muzeí a galerií světových metropolí, naše kavárna je perfektní volbou. Spolupráce i nadále pokračuje a za léta spolupráce jsme připravili i desítky cateringových částí společenských akcí, které se v NTM konali.

2016

VINOHRADSKÉ DIVADLO

Začalo to Velkou melou, tedy inscenací v titulní roli s Václavem Vydrou. Krom pořádání slavnostního rautu jsme měli možnost ukázat na další přední scéně své unikátní produkty pro divadelní bary. Představení bylo fantastické a jsme velmi rádi, že si našlo své diváky a že reprízy jsou vždy plné. Od roku 2021 v rámci restrukturalizace provozuje divadelní bary společnost Divadelní catering.

OFFICE CATERING – JEZ! OFFICE

Když jsme projekt uváděli do provozu, byl to ještě Office catering, později jsme ho přejmenovali na jez! office. Založili jsme ho na našich domácích produktech z pekárny a cukrárny. Zájem byl velký a díky kvalitním produktům, spolehlivému zavážení a jednoduchému objednání máme patřičnou klientelu po celé Praze.

2013

Café bar Deštník VŠE – restaurace a kantýna

Další zajímavý gastronomický projekt otevřený tentokrát v budově pražské Vysoké školy ekonomické. Provozovna je kombinací moderní restaurace a kantýny, kterou navštěvují studenti, zaměstnanci školy ale i kolemjdoucí. Díky našemu sortimentu zde využíváme všechny produktové řady jez! konceptu ať už se jedná o obědové menu, obložené jez! chleby, čerstvé dezerty či minutkovou kuchyni. 2018 byl bar vyřazen z portfolia společnosti.

2012

JEZ CHLÉB & PIJ KÁVU

Jeden ze stěžejních projektů celého konceptu jsme začali provozovat v roce 2012. Tyto produkty – unikátní obložené Jez! Chleby postupně distribuujeme do všech našich provozoven. Díky různosti variací, prvotřídní kvalitě surovin a respektování sezony se stávají vyhledávanou pochoutkou.

Café & canteen – Kavárna Muzeum

Otvíráme moderní kavárenský koncept provozu ve spojení s kantýnou. Výběrová káva, prvotřídní pekařské a cukrářské produkty v nejvyšší kvalitě a v neposlední řadě zajištění cateringových služeb pro potřeby Národního muzea jsou nejdůležitějšími atributy tohoto provozu. A návštěvníci muzea i široká veřejnost i k nám rychle nacházejí cestu. V roce 2016 byl provoz kavárny ukončen a výrobna přesunuta do nový prostor v Braníku.

1994

Začátek

Až sem sahá historie našeho gastronomického podnikání. Právě v tomto roce jsme na Praze 2 otevřeli naši úplně první restauraci.